Sıkça Sorulan Sorular
- Halic-X uzaktan eğitim sistemine nasıl giriş yapabilirim?
-
- Otomasyon kullanıcı adı ve şifrenizi kullanarak http://huzem.halic.edu.tr adresinden giriş yapabilirsiniz.
- Haliç- X uzaktan eğitim sistemi şifremi nasıl değiştirebilirim?
-
- https://obs.halic.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx adresinden şifremi unuttum seçeneğiniyle şifrenizi değiştirebilirsiniz.Yardım için halicotomasyon@halic.edu.tr adresine mail gönderebilirsiniz.
- Haliç-X uzaktan eğitim sistemi için yardım almak istediğimde ne yapmalıyım?
-
- Dokümanlar linkinde yer alan kılavuzlardan yararlanabilirsiniz. Daha fazlası için halicx@halic.edu.tr adresinden yardım alabilirsiniz.
- Derslerime hangi platformlardan erişebilirim?
-
- Halic-X uzaktan eğitim sistemi tüm broswerlarla uyumludur. Zoom platformu - Windows, Mac, iOS ve Android uygulamaları veya browser üzerinden de senkron ve asenkron olarak derslerinize erişebilirsiniz.
- Kendi saatinde katılamadığım dersleri daha sonra izleyebilir miyim?
-
- Derslerinizin kayıtlarını istediğiniz yer ve zamanda defalarca izleyebilirsiniz.
- Vize/Ara sınavları ne zaman ?
-
- Vize/Ara sınavlar Öğretim elemanına bağlı olarak ödev, proje, sunum, test, açık uçlu sınav, laboratuvar/atölye ve benzeri çalışmaları veya ders içi uygulamalar şeklinde Eğitim-Öğretim yılının son haftasına kadar yapılabilecektir.
- Vize sınavlarına giremeyenler için telafi sınavı yapılacak mı?
-
- Vize sınavlarının telafisi bulunmamaktadır. Verilen dilekçeler Fakülteniz veya Yüksekokulunuz tarafından değerlendirilerek mazeret sınavları açılabilir.
- Vize, final ve bütünleme sınavları nasıl uygulanacak?
-
- 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemi ile sınırlı kalmak üzere Ara Dönem(Vize), Mazeret, Dönem Sonu(Final) ve Bütünleme Sınavları ödev, proje, sunum, test, açık uçlu sınav, laboratuvar/atölye ve benzeri çalışmaları veya ders içi uygulamalar şeklinde Öğretim elemanını tercihine göre uygulanabilecektir. Mazeret sınav başvurularında mevcut yönetmelik hükümleri geçerli olacaktır.
- Uygulamalı derslerde sınavlar nasıl olacak?
-
- Uygulamalı derslerin teorik kısımları Uzaktan Eğitim şeklinde verilecektir. Uygulama kısmı daha sonra ilan edilecek tarihlerde laboratuvar/Atölye ortamında yapılacaktır. Öğretim elemanı teorik kısmı ile ilgili sınav yapmak isterse ödev, proje, sunum, test, açık uçlu sınav, laboratuvar/atölye ve benzeri çalışmaları veya ders içi uygulamalar şeklinde Öğretim elemanını tercihine göre uygulanabilecektir. Uygulama kısmı ile ilgili sınav yüzyüze. Öğretim elemanı tarafından mevcut yönetmeliklere uygun şekilde yapılacaktır.
- Uzaktan eğitim sayfası ile otomasyon proliz arasındaki fark nedir?
-
- Haliç-X (Öğrenme Yönetim Sistemi), öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini değişik biçimlerde paylaşma ve tartışma, derslere kayıt olma, ödevler alma, sınavlara girme, bu ödev ve sınavlara ilişkin dönüt sağlama, öğrenme materyallerini düzenleme, öğrenci-akademisyen ve sistem kayıtlarını tutma, raporlar alma gibi olanakların ağ üzerinden otomatik olarak gerçekleşmesini sağlayan yazılımdır. Proliz’den(obs-otomasyon) ise ayrıntılı öğrenci bilgilerinizi, sınav notlarınızı öğreneceğiniz ders kayıtlarınızı yapabileceğiniz yazılımdır (https://obs.halic.edu.tr/) .
- Ödev veya proje teslimlerini sisteme nasıl yükleyebilirim?
-
- Haliç-X portalı üzerinden her tür dosya çeşidi eklenerek yapılabilir. Ödev akademisyenin belirleyeceği belli tarih aralıklarında kabul edilebilir.
- Uzaktan eğitimde devam zorunluluğu olacak mı?
-
- Her öğrencinin kendi ders programına göre sisteme giriş ve çıkışı sistem tarafından kayıt altına alınmaktadır. Alınan kayıtlar dersin Öğretim Elemanları ile paylaşılarak devam durumunuz ortaya çıkartılacaktır. Mevcut devam sistemi uygulanacaktır.
- Canlı ders olursa hocalar bizi görecek mi, soru sormak istersek nasıl soracağız?
-
- Canlı derslerde dersin hocası tarafından kamera ve mikrofon açmanız beklenebilir, derse senkron(canlı) katılımlarınızda anlık mesaj ile soru sorabilirsiniz
- Sınav sonuçlarının değerlendirilmesi nasıl yapılır?
-
- Ders Öğretim elemanı ödev, proje, sunum, test, açık uçlu sınav, laboratuvar/atölye ve benzeri çalışmaları veya ders içi uygulamalar şeklinde yapmış olduğu sınavlarınızı değerlendirecektir.
- Canlı derslere katılma ve devamlılık zorunluluğu var mı?
-
- Canlı derslere katılma ve devam zorunluluğu vardır. Her öğrencinin kendi ders programına göre sisteme giriş ve çıkışı sistem tarafından kayıt altına alınmaktadır. Alınan kayıtlar dersin Öğretim Elemanları ile paylaşılarak devam durumunuz ortaya çıkartılacaktır. Mevcut devam sistemi uygulanacaktır.
- Dersten başarılı sayılmam için gereken şartlar nelerdir?
-
- 25 Eylül 2017 tarih ve 30191 Sayılı Haliç Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Ve Öğretim Yönetmeliğindeki hususlar geçerlidir. Mazeret sınav başvurularında mevcut yönetmelik hükümleri geçerli olacaktır. Sınav sonuçları açıklandıktan sonraki beş gün içerisinde itiraz edilebilecektir.
- Tez teslimi ile ilgili herhangi bir erteleme veya süre uzatma durumu var mıdır?
-
- YÖK tarafından bu konuda verilen bir karar yok, Üniversitelere bilgi verilecek.
- Anket çalışmalarını yapamadıkları için tez tesliminde uzatma olacak mı?
-
- Yönetim kurulu toplantısından sonra bildirilecek
- Tez ciltli basımı yapılacak mı?
-
- Mevcut sistemdeki işleyiş devam edecek, tezli cilt basımı için süre uzatılabilir.
- Tez tamamlanamadığı için dönemi dondurmak mümkün mü?
-
- Lisansüstü Yönetmeliği hükümlerine göre başvuru süresi geçmedi ise dönemi dondurabilirler.
- Tez izleme komiteleri nasıl olacak?
-
- Tez sınavları ve Tez izleme komiteleri sanal ortamda yapılmaya devam edilecek, bu konuda senato kararı hazırlanıyor.
- Mezuniyet kararı alınan öğrenciler tezlerini enstitüye ne zaman teslim edecek?
-
- Sokağa çıkma yasağı olmadığı sürece Yönetmeliklere uygun olarak işlem yapılacak
- Tez sunumları nasıl yapılacak?
-
- Tez sınavları ve Tez izleme komiteleri sanal ortamda yapılmaya devam edilecek, bu konuda senato kararı hazırlanıyor.